суботу, 21 вересня 2013 р.
яблучно-осіння казка....
Кінець серпня- початок вересня- особлива пора.... є в ній тиха меланхолія закінчення літечка і початку осінньо-зимових холодів, затяжних дощів і ранкових сірих туманів... але крім смутку - і скромна надія на справжнє бабине літо.. золоте листя, павутинки-мандрівники... І яблука.. багато яблук- червоних, зелених, жовтих, що мов ялинкові прикраси-кулі вкривают осінні яблуні в саду.
а яблука- це ж найсмачніша в світі начинка для випічки.
Сьогодні давайте приготуємо яблучний пиріг сестер Цветаєвих.. Кажуть, вони пекли його для своїх гостей... Якщо це правда- то уявіть собі серпневий вечір.. альтанку в саду.. запашний чай... духмяний пиріг і багато поезіі.
а ось рецепт-
Тісто: 1,5 ст. борошна, 0,5 ст.сметани, 150гр. розтопленого вершкового масла , 0,5 ч.л соди, погашеної оцтом (я завжди роблю з розпушувачем).
Замісити тісто і прибрати в холодильник на час, поки робимо крем і начинку.
Крем: 1ст. сметани (я беру 15%), 1яйце, 1-1,5 ст. цукру, 2ст.л борошна.
Все збити міксером або просто вилочкою, або віночком.
1кг. яблук (~ 4шт. великого розміру), очистити від шкірки і нарізати дуже тонко ножем для картоплі або натерти яблука на тертці для картопляних чіпсів. У форму d 26см. руками викласти тісто, роблячи бортики. На тісто рівномірно викласти всі натерті яблука і залити їх підготовленим кремом. Піч ~ 50хв. t 180С.
смачного вам пирога....
Підписатися на:
Дописати коментарі
(
Atom
)
Немає коментарів :
Дописати коментар