суботу, 11 липня 2015 р.

Gelato or ice cream?

Я не любитель  морозива... чесно-чесно!!!! ну їм іноді, буває, але щоб от так от вмирати без порції морозива))- то не про мене.. але як виявилось- між традиційним морозивом -ice cream - та італійським - gelato- є щось таке- особливе, що дало початок  моєї любові до цієї смакоти)) любові навіки))


так от- яка ж різниця- як виявилось- менше повітря. менше жиру і вища температура зберігання.. А для найкращої джелатерії Риму- то ще й своя особлива атмосфера.. Ми спробували  римське морозиво в перший день по приїзді- біля Ватикану- всі казали, що там воно найсмачніше.. дорого, смачно, але))) нам пощастило після 8-річної тривалої розлуки побачитись з  Любою та Мауріціо. Мауріціо- давній друг Павла, корінний римлянин і неймовірно чудова людина. І коли він спитав мене, чи люблю я морозиво і чи хочу спробувати найкраще в Римі- то як відповіла я ?- сумнівів немає)) і от ми , після автомобільної екскурсії італійською- я   не розмовляю італійською, але практично все розумію( ну прямо як собачка))) - ми вже там, де можна скуштувати ЙОГО- найсмачніше джелато в Римi
 отож- якщо ви їдете на метро, то треба вийти на Пірамідах, стати обличчям до пірамідки, повернути наліво, перейти вулицю на пішохідному переході  та прямувати до моста, це недалеко. 




 Пройти під мостом- і прямо-прямо. аж поки на розі вулички не побачите ось таку скромну вивіску 




Мені сподобалось все- інтер'єр світлий, мінімалістичний , привітний. Круті продавці-дівчата, швидкість обслуговування поєднується з терпеливістю до вагань щодо вибору морозива. тут можна скуштувати - якщо ви ніяк не можете визначитись..

Середня порція- хрумкий ріжок, наповнений  рідким шоколадом на вибір, 3 величезні кульки, вершки - вартують 2,50 євро. А біля Ватикану ціна 5- і смак далееекий від ідеалу.


трохи інтер'єру, краники з рідким шоколадом, щасливе обличчя Ольки з своєю та Павловою порцією- я пробувала обидва)))




 Наступного дня ми знову сюди поїхали- зручно,  на зворотньому шляху з Остії( їздили на море) - я б туди щодня навідувалась, напевно)) але й так по приїзді на вазі були  +3 кг)))
 окрім морозива там ще купа всяких десертів- типу тірамісу і панакоти.... то щось неймовірне.




 а по приїзді я  з великою охотою кинулась вишивати десертні дизайни Angela Poole з спецвипуску "Вышиваю крестиком"


11 коментарів :

  1. С одной стороны это даже хорошо, что кафе от нас далеко, правда?))) Вышивка обалденная!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юль))) навіть дуже добре)) реально зберігає душевну і вагову рівновагу)))

      Видалити
  2. Як круто! Класно відпочили? Я б з того кафе точно не вилазила :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. неймовірно відпочили!!! ми б теж того кафе не знайшли.. якби не наводка італійців

      Видалити
  3. Еще одним любителем джелато больше, оно великолепно! Вышивка очень красивая!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ох... как вспомню- так прям бы все бросила и ехала... до чего же вкусно))

      Видалити
  4. А я вже думаю - чи буде щось про Італію? Нарешті дочекалася ) Дуже спокусливо - захотілося справжнього "gelato"!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та все часу бракує.. хочеться писати не про стандартні місця.. а про щось цікавеньке

      Видалити
  5. Дякую за таку цінну інформацію.Якщо пощастить побувати у Римі,то обов'язкову завітаємо.А вишивка дуже "смачненька"

    ВідповістиВидалити
  6. Интерерчик очень понравился, светлый, спокойный, я бы даже сказала вкусный!Спасибо за рекомендацию, когда доберемся до Италии - обязательно заглянем, но пока у нас северо-западное направление)))
    А вышивка какая вкусная ням-ням)) цвета - загляденье!

    ВідповістиВидалити