вівторок, 8 вересня 2015 р.

осінь пахне варенням із слив............

Чим пахне осінь?.... ще нагрітим сонцем, але вже зіпрілим , листям в лісі , грибочками, що ховаються між ним... трохи дощами, сріблястими  павутинками, що летять за вітром...  пахне прозоро-синім небом, легким смутком,  дріжджовою випічкою і густим сливовим варенням... .

так от- про варення))  зібрала я аж кіло триста ( 1300г) слив і надумала зварити з них повидло.ідеальний варіант- і не втомилась, і задоволення отримала , і три чарівні баночки для холодної зими- готові. рецепт лінивий)  на таку пропорцію- 1 кг цукру, пів склянки води, зварити сироп, додати сливи, половинками, проварити десь хвилин 30. Блендером довести до однорідності. Ще трохи проварити- до загустіння. І в баночки- бажано якісь невеличкі і гарненькі( кому подарувати свої звичайні півлітрові???- вони в мене не в фаворі))))  ну і спідничку для баночок- за 5 хвилин збацайте) без спідничок- не той ефект))) чекаємо тепер затишних суботньо-недільних зимових ранків- з кавою, каміном, оладками і густим, запашним сливовим варенням..яким так пахнуть перші вересневі дні...
 іду з баночкою варення в гості до Семкліти


11 коментарів :

  1. Як смачно написала))) Я вже н1би все поназаховувала у шкляночки-баночки, але знов захот1лось над чимось чаклувати...Варити...Дарувати...

    ВідповістиВидалити
  2. Гарна ідея з блендером! А я все перетирала через сито в минулому році. Тепер скористуюся ідеєю:)
    А ще обожнюю сливово-яблучне варення, яке дуже смакує до чаю з ройбосом (ройбушем).

    ВідповістиВидалити
  3. Олю, дуже гарно виглядає! Обожнюю сливове варення. А, я в цьому році варила конфітюри, легко та швидко.

    ВідповістиВидалити
  4. Оля, дякую! А я зі слив ніколи не варила солодкого, лише маринувала як закус для горілочки ;)))

    ВідповістиВидалити
  5. Вообще-то повидло и варенье - разные вещи. Повидло варят с очень маленьким количеством сахара и варят долго, а варенье именно так: 1:1 и с блендером.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. у нас, на заході , якось слово варення не зовсім популярне. на все кажуть повидло))

      Видалити
  6. Дякую, Олю за такий простий рецепт)))
    Оформлення чудове!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Така мила спідничка для баночки!!

    У нас варять і повидло, і варення :) Я більше люблю варення, його можна до сирочка з сметаною дадавати... :)
    ось зараз начистила трохи теж буду варити завтра.

    ВідповістиВидалити
  8. Смакота, а моє літо пахне абрикосовим варенням з лавандою. Гарна фотка!!

    ВідповістиВидалити