середу, 4 травня 2016 р.

Сніданок в блакитних тонах

Якщо добре подумати, то з усіх  спільних сімейних трапез моїм фаворитом є сніданок, а особливо  сніданок недільного дня. Ранок, коли можна з насолодою готувати щось смачненьке для себе та чоловіка.  Коли смачно "розмовляє" кавоварка і поширює по кухні аромат кави.. коли домашнє маселко на хрусткому багеті вкривається краплинками , ніби росою,   і так апетитно парує в кокотниці зварене яйце в мішечок .  І звичайно, стіл має бути засервіровано симпатично)  ось так і задумалась серветка з курочками від Creation point de croix 38. Квочечка така поважна і товстенька, а курчатка - так мило заглядають на неї)) сюжет мені сподобався відразу




   Канва  32 ct. Murano-Carre 7663/1012 (в бежево-молочну клітинку ) Checkered Beige and Antique White, ниточки ДМС по схемі, тканина-компаньйон .


 До такого  сніданку будуть пасувати і сирні крекери ро рецепту з блогу Нотатки Маріам. Я це зробила, Марійка)))

Рецептик- як в автора-  я крекери посипала кмином, гострим перцем і сушеним  базиліком
200 грам м"якого масла ;
200 грам борошна просіяного пшеничного;200 грам тертого на дрібній тертці сиру .(російський ,пирятин, хто що має...) тертка така, як на буряк , але менша по розміру.сіль 1 чайна ложка без чубчика , рівна.жовтки 2 яєць курячих.

масло по трошки розмішати з борошном ложкою, додати сир ,сіль , вимішати і в кінці ввести жовтки. замісити "колобка" (то доня так назвала ) обгорнути плівкою харчовою і на 1 годину в холодильник поставити.

тісто дістати , розділити на 4 рівні частини , розтачати зручно між плівкою, чи пергаментом, до товщини 0,8 см круги . розрізати на 8 кусків кожен круг.
зробити пару дірок а-ля сир , викласти на деко для випікання і відправити в гарячу духовку (180 градусів) на 10-15 хвилин ,щоб зазолотилося. знімати з дека коли вистигне лопаткою
 Одним словом- смачних вам і затишних ранків в компанії найрідніших)

19 коментарів :

  1. Такой завтрак можно подавать особам королевских кровей!!! Всё утончённо, изысканно и, в то же время, очень душевно и тепло! Курочка меня тоже очень впечатлила - фундаментальная курочка, солидная))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ага))) пишна така)) а курчата їй в очі заглядають))) і спробуйте під її наглядом не з'їсти сніданок))) навіть тарілка з вівсянкою буде порожня

      Видалити
  2. Краса і смакота водночас! Так не можна!)))

    Яке ж все вишукане і витончене!

    ВідповістиВидалити
  3. тему розкрила на 100 балів!!! Я теж люблю суботньо-недільні сніданки, коли не треба нікуди поспішати. От надивилася я на серветочку і собі буду щось таке робити. Дякую за натхнення та ідею прикривати хлібчик такою серветочкою.

    ВідповістиВидалити
  4. Дивлюсь я на всю цю вранішньо-вихідну красу й розумію - як смачно! Смачний сніданок, смачні фото, смачні кольори та навіть серветка з пані куркою смачна:) Олю, прекрасна робота, просто чудова для сніданків будь-якого, а не лише вихідного, дня!

    ВідповістиВидалити
  5. Очень вас вкусно и тепло. Но особенно меня умилило последнее фото. Детством пахнуло.здорово так!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в дитинстві ми їли такі яйця на сніданок. 2 хвилини по годиннику строго бабця варила)... сумую за тими днями...

      Видалити
    2. Я скучаю за бабушкой. Мне ее не хватает. Мы были очень родными . Хотя она не мамина родная мама. Но так бывает наверное. Роднее всех родных.

      Видалити
  6. Прелесть! А у меня как раз в планах петушки из этой серии!

    ВідповістиВидалити
  7. Чарівна та затишна атмосфера! Чудова робота.

    ВідповістиВидалити
  8. Оличка, как все красиво и вкусненько! Побыстрее бы выходные..))
    А курочка с цыплятками прелесть!
    Это ты планируешь комплект сделать такой?

    ВідповістиВидалити
  9. оооххххх, и фотографии какие!!!!! Оль, восторг!

    ВідповістиВидалити