субота, 1 серпня 2015 р.

ікра практично заморська або історія про цьогорічний напад дивної хазяйновитості))))

десь років зо 5 я нічого не консервувала- обридло... причин було багато- змучив мене той процес в юності і в ранні роки по одруженні, не смакувало- хотілось взимку свіжого огірка-помідора, не вважала таку їжу здоровою..  А  останнім часом помітила, що хочеться взимку смачного квашеного огірка, помідорчика, та тої ж кабачкової ікри- а магазинне воно все таке дорогуще та й , бути щирою, не завжди смачне. Ікра взагалі розчарувала- яку вже ми не купували- завжди ішла на сміття. Тому літо я використовую на повну- готую по 2-3 баночки всякого- і не так набридає, і смакувати потім будемо. А ще мені подобається "одягати" кришечки у такі крафт-спіднички)))

 Отож , узгодивши рецепт сьогодні вранці з своєю Яринкою, ділюся  ним з вами- смачно- спробуйте, не пошкодуєте.
 Я взяла половину з пропорції в переписі- то вийшло в мене три такі більшенькі банки, як на фото, одна маленька і ще з 5 столових ложок- для дегустації і фотосесії
отже, було в мене 2.5 кг очищених від шкірки  молоденьких кабачків , 50 г цукру, 50 г оцту, 100 г олії, 100 г томатної пасти, 1 ст.л. солі, 1 мелений пекучий перчик чилі. Тремо кабачок на дрібній терці- тут мені комбайн кухонний допомагає ))) Перчик я порізала дрібненько і вирішила перепустити через часникодавку- бо млинок для такого малого перця неохота складати, а потім мити. Використала рабсилу- Павла))) НЮАНС- коли ви таке будете робити- то З ЗАКРИТИМИ ОЧИМА, ЩОБ СІК НЕ БРИЗНУВ!!!   Це все проварюється 2 години, додаєте головку душеного часнику, ще варите 45 хв. Гарячу ікру закладаю в стерилізовані банки( зручно- в мікрохвильовці це робити)  і додатково стерилізую 5 хв. Смачного)))
 але вже пасує сонячна ікра до висівкового житнього хлібчика.. ням-ням!Всім цьом, встигайте використовувати останній місяць літа, щоб вам взимку було по-домашньому смачно!!!!
 рецептик і баночку ікри додам в галерею Спрячем лето в банку

18 коментарів :

  1. Олю, як смачно віглядає мммм....Я вже довго не можу знайти цікавий рецепт ікри, спробую Ваш! Дуже гарні фото!
    Для мене літо це завжди випробування на витривалість (впаду як загнанна кобилка до кінця літа чи ні ;))) З нетерпінням чекаю осені, коли вже картопля викапана і можна відпочіти ;))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталя, дякую... я вас дуже розумію... влітку нічого не встигаю,, от вже яблука поспіли.. а там стручкова фасоля, а там... відпочити нема коли)))

      Видалити
  2. Думаю и вправду вкусно выйдет...обязательно попробую сделать.
    Но у меня вопросик...если можно...кабачок почистили, а дальше как? резать кубиками? на терке?
    И выход какой? три баночки по 0,5л?
    спасибо

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо! рецепт опробован-вкусно. а я все написала- про количество баночек. А тереть на мелкой( я на комбайне это делаю, как на драники)

      Видалити
  3. Дякую за рецепт! Має бути смачно, але ж так багато часу на варіння, так люблю коли все швиденько...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. то так лише здається)) поки все варилось- я прибрала кухню, спекла пиріг по рецепту Наді Кошель і книжку почитала))) ну й бани-кришки постерилізувала)))

      Видалити
    2. довго- то борщова заправка))))) о то довго))) але її теж зроблю кілька банок)))

      Видалити
    3. Борщова заправка - це цікаво, а можна рецепт? Ніколи раніше не робила, але в цьому році хочу спробувати, треба зменьшувати час приготування їжі ;))) бо з моїми хлопцями скоро часу на рукоділля не буде ;)))

      Видалити
    4. можна!!! а куди краще написати?

      Видалити
    5. Можна на поштову скриню lanfir@ukr.net Дякую!

      Видалити
  4. Чудові фото :) Видно, що з натхненням готувалось!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую)) дійсно- з настроєм))) кілька банок- то і посмакувати, і не змучитися))

      Видалити
  5. Ой-ой, мої смакові рецептори інтенсивно запрацювали: красота-смакота! Дякую за рецепт.

    ВідповістиВидалити
  6. І справді смачно виглядає! Піду й собі хлібчик намащу :-) Мені мама подібну цьогоріч презентувала, бо я якраз цього літа лінуюсь.... мама щойно вийшла на пенсію, то ми її запал використовуємо на повну силу :-)))

    ВідповістиВидалити
  7. Олю, і знову смакота! Дкую за рецепт, у нас тут продають цукіні, можна спробувати приготувати!
    Де б тільки ще такого хлібчика взяти, хоч шматочок((

    ВідповістиВидалити
  8. Певно вкусняша буде!))) виглядає смачно!

    ВідповістиВидалити
  9. Смачно так написано... Певне, запахом того окрайчика...На якому розмастилася ота сонячна спокуса...
    Дякую за новий рецепт!

    ВідповістиВидалити